Ayva Tatlısı Tarifi



Ayva Tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?


Kişi sayısı: 6
Gerekli olan malzemeler:
3 tane ayva,
1-2 tane rendelenmiş  yeşil elma,
1 tane limon,
300-400 ml su,
150 gr şeker,
1 karanfil,
1 çubuk tarçın,
1 yıldız anason,
Üzeri için gerekli olan malzemeler
Kaymak,
Ceviz


Ayva Tatlısının Yapılışı
Ayvaları soyup, ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım. Ayvaların çekirdeklerini ve kabuklarını atmayalım. Limonlu su hazırlayıp ayvaları içine koyalım, kararmasını da önlemiş oluruz. 
Tencerenin altına ayvaların çekirdeklerini ve kabuklarını yerleştirelim, ayvaların ortasındaki boşluk yukarı gelecek şekilde tencereye dizelim. Ayvaların içini rendelenmiş yeşil elma ile dolduralım ve şekeri ilave edelim.
2 su bardağı  suyu, ayvaların üstüne ekleyip ocağa alalım. Ocağa aldığımız ayvalar kaynadıktan sonra altını kısalım ve ayvalar yumuşayıp, rengini alana kadar pişirelim. Servis tabağına alıp, soğumaya bırakalım.Soğuyan ayvaların üzerine kaymak ve ceviz koyarak servis edebilirsiniz.
Ayva Tatlısı için İpucu
Ayvanın renk alabilmesi için uzun süre kısık ateşte pişmesi önemli. Ayvalara su eklerken kontrollü eklemenizi öneririm, İlk başta 2 su bardağı su ekleyelim ve arada kontrol edelim. Eğer su biterse ve ayvalarınız istediğiniz kıvama ve renge gelmemişse, biraz su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar