Unsuz Kek Tarifi


Bugün dayanılmaz lezzetlerin adresi E- TariflerdeUnsuz Kek Tarifiile sizlerleyiz bayanlar. Unsuz kek olur mu demeyin biz yaptık oldu. Üstelik benmari usulü erittiğimiz bitter çikolata sayesinde oldukça lezzetli bir tat oluşturduğumuz kek tarifimizin yapımı da oldukça basit.
Unsuz Kektarifi yapmak fikri size sıcak gelmedi ise yine kek kategorimiz de yer alan SiyahBeyaz Pound KekTarifi beş çayları için ideal klasik bir kek tarifi olabilir diye düşünüyorum. Sitemizde en azkek tariflerikadar çok beğenilen sütlü tatlılarkategorisin de yer alanKaramelli Muhallebi Tarifide hem tatlı hem de hafif bir tarif arayan değerli takipçilerimiz için bir diğer önerim olacak tariflerimizi deneyen siz değerli takipçilerimize kolay gelsin bana ise afiyet olsun…
Unsuz Kek Malzemeler
Yumurta (3 adet)
170 gram esmer şeker ( 1 su bardağı)
Bitter çikolata (200 gr)
kutu krema (200 ml krema )

Unsuz Kek Tarifi
Öncelikle bayanlar bitter çikolatayı küçük küçük küpler haline getirip, benmari usulü erittim. Daha sonraki aşamada erimiş çikolatanın içine kremayı ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alınca ılıması için bir kenara alın.
Şimdi bayanlar şeker ve yumurtayı köpük (kar gibi) olana kadar çırpalım ve soğumuş olan çikolata sosumuzu yumurtalı Bayanşımıza üç aşamada Bayanştırarak yedirelim( altan yukarı doğru bir Bayanştırma olmasını tavsiye ederim.)
Kelepçeli çember kek kalıbımıza yağlı kağıt serip yağlayın ve içine Bayanşımı ekleyin; fakat dışa taşmaması için folyo kullanmanızı öneririm. Evet, bayanlar unsuz keki 200 derece  önceden ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Muhteşem görünümlü unsuz kekinizi ılık servis yapmanızı öneririm afiyet olsun…
Başka bir tarif
Çikolatalı Unsuz Kek Malzemeler
3 tane, yumurta
1 çay fincanı, esmer şeker (Normal şekerde kullanabilirsiniz)
200 gram, bitter çikolata
200 ml krema (kutu krema)
Çikolatalı Unsuz Kek Tarifi
Öncelikle çikolatayı, bıçak yardımı ile küçük parçalara ayıralım. Ve benmari usulü eritelim, kremayı ekleyelim iyice Bayanştıralım. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım (kar gibi olana kadar) yaklaşık 15 dakika mikserle yüksek devirde. Çikolatalı Bayanşımın içine yumurtalı Bayanşımı, 3 aşamada alttan yukarı Bayanştırarak yedirme usulü ile ilave edelim. Çember kalıbınızın zeminine yağlı kağıt serelim, yağlayalım önceden ısıtılmış 200 derecelik ısıda yaklaşık yarım saat pişirin. Servise sunmak için soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar