Islak Kek Tarifi


Islak kek, kek tarifleri içinde benim en çok sevdiğim kek tarifidir. Güzel kek tarifi arıyorum diyorsanız bence bizim E-Tarifler.Com sitemiz tam size göre. Çünkü özellikle ıslak kek tarifi hem çok güzel bir kek hem de çok kolay ve pratik kek tarifleri arasında yer alıyor. Islak kek yapılışıiçin size tavsiyem kekin üzerine dökeceğiniz sıvı malzemesinin olabildiğince akışkan olması. Çünkü kekin sıvı malzemeyi çekmesi için bu gerekli.Islak kekyaparken dilerseniz en son kata ben mari usulü eritilmiş bitter çikolata da dökebilirsiniz. Hafif donduğu zaman çok lezzetli bir kek oluyor. İkramlar için bir çokhamur işi tariflerive kek tarifi yer alan yemek sitemizde arama yaparak en lezzetli kek ve hamur işi tariflerini bulabilirsiniz. Özellikle denenmiş ıslak kek tarifi olan bu tarifimizi kısa sürede servise hazır hale getirebilirsiniz.
ÖNCE VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
Islak Kek Tarifi için malzemeler
250 gr margarin
1 kg süt
4 yumurta
2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 su bardağı un
Süslemek için
Damla çikolata
Islak Kek Nasıl Yapılır
Margarin süt şeker kakao bir tencerede kaynayıncaya kadar pişiriliyor. Ve bu pişirdiğimiz kremadan 3 su bardağı ayırtıyoruz tencerede kalan kısmını soğutuyoruz. Ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz soğutunuz kremayı yumurtanın üzerine boşaltıyoruz. Ve çırpıyoruz unu vanilyayı kabartma tozunu eleyip ilave ediyoruz ve Bayanştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlanmış kalıba dökünüz 25. 30 dakika arasında pişirin. Fırından çıkan kekin her yerini çatalla yarak hava boşlukları açın kremanın girmesi için
Ve o ayırdığımız kremayı üzerinde gezdirin, ıslak keki damla çikolata veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
Arzuya göre küçük kalıplarda da yapılabilir tek kişilik. Diğerkek tarifleribölümümüze de bakabilirsiniz.
Sinem Adlı Üyemizden Başka Bir Islak Kek Tarifi Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ bardak zeytin yağı
1 bardak süt
1 çorba kaşığı kakao
2 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Kakaoya kadar (kakaoda dahil) herşeyi bir kaba dökün Bayanştırın.Hazırladığınız Bayanşımdan ½ bardak ayırın.Kalan malzemenize un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyin .
Fırına verin ..
Kekiniz hazır olduğunda ayırdığınız ½ bardak kakaolu Bayanşımı üstüne dökün ve buzdolabına koyun kakaolu Bayanşımın donması gerekiyor.
Daha sonra servis edin..!!
Afiyet oLsun =)
BAŞKA BİR TARİF Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırparız.Üzerine sıvı yağ,süt ve kakaoyu ekleyip tekrar Bayanştırmaya başlarız.Bu Bayanşımdan 1 su bardağı kekin üzerine dökmek için ayırırız.Geri kalan malzemeye ise vanilya,kabartma tozu ve unu ekleyip tekrar Bayanştırırız.Bayanşımı kek kalıbına boşaltıp 175 derecede 20 dakika pişiririz. Kekler sıcak haldeyken ayırdığımız sosu üzerine dökeriz.Kek soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi döküp servise sunarız.
Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en güzelyemek tariflerisitesi E-Tarifler takipçileri, Diyet Islak Kek Tarifi ile sizlerleyiz.Diyet tatlılarıserimize devam ediyoruz, normalıslak kektenfazlaca farkı olmayan bu harika keki diyet yapanlar ve diyabet hastaları rahatlıkla tüketeblirler. Bir de evinizde diyabetli çocuklarınız varsa bu lezzeten mahrum bırakmayın deriz.
Diğer diyet tariflerimiz için, Diyet katagorimize göz atmanızda fayda var. Normal menü için, sebze tarifi katagorimizden size uygun bir tarif uygulayabilirsiniz. Havaların soğuduğu şu günlerde sıcacık birçorba tarifinene dersiniz? Bayram yaklaşmaktatatlı tariflerikatagorisindenşerbetli tatlı tariflerimizden bir kaç tane uygulama yapabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
Diyet Islak Kek Tarifi için malzemeler
5 adet yumurta
100 gr. tatlandırıcı
50 gr. yulaf unu
170 gr. çavdar unu
30 gr. soya unu
180 gr. sıvıyağ
320 gr. Iıght süt
15 gr. kabartma tozu
50 gr. kakao
Diyet Islak Kek Tarifi
5 adet yumurta 200 gr. tatlandırıcı ile beraber mikserde 
çırpılarak kabartılır. Kabardıktan sonra üzerinde köpük
 kalmış ise kaşık yardımıyla alınır ve atılır. Süt, yağ ve kakao
eklenir. Mikserde çırpılır. Bu Bayanşımın bir su bardağı kadar alıp bir kenara ayrılır.
Kalan kısmına tüm unlar ve kabartma tozu elenerek
eklenir ve mikserde tamamen Bayanşana kadar çırpılır. 160
 derece fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra henüz
 sıcakken, kenara ayrılmış sıvı Bayanşım kekin üzerine yavaş
yavaş dökülür. Kek, üzerine dökülen sıvı malzemeyi tamamen 
içine çekene kadar, çalışması durdurulmuş, ortalama 50-
70 derece sıcaklıktaki fırında bekletilir. Fırın soğuk ise 70
 dereceye ayarlayıp, kek sıvı malzemeyi tamamen içine çekene
 kadar bekletilir. Afiyetle, kolay gelsin…

Yorumlar

Popüler Yayınlar