Baharatlı Hamur Kızartması Tarifi



Malzemeler :
• 2.5 su b.söke un
• 1 çay k.kabartma tozu
• 1 yumurta
• 1 çay k.tuz
• yarım çay b.zeytinyağı
• aldığı kadar ılık su
• nane
• yenibahar
• kekik
• toz kırmızı biber
Dip sos için:
• 4 avakado
• 1 p.labne peyniri
• 1 tutam dereotu

Hamur işi Tarifi
Hamuru oluşturmak için Bayanştırma kabına unu koyun. Unun üzerine toz kırmızı biberi ,kabartma tozunu, kekiki, naneyi ve yeni baharı ilave ederek Bayanştırın. Daha sonra ortasını açıp içine zeytinyağını ,yumurta akını ve dolusu kadar ılık su ilave ederek hamuru iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru açtıktan sonra uzun üçgenler şeklinde keserek fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
Alt sos için avokadoları soyun. Avokadoları soyduktan sonra püre haline getirin. Labne peynirini ve ince doğranmış dere otunu avokado püresine ekleyerek iyice Bayanştırıp tuzunu ekleyin . Avokadolu sosu çıtır hamurlarla beraber servis edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar