Avcı Böreği Tarifi



Avcı Böreğini Tarifini yaparken dikkat etmemiz gereken birkaç tane püf noktamız var. Bunlardan ilki böreğimizin hamur olmaması için, yufkaların fazla nemlendirilmemesi gerekiyor. Avcı Böreği Tarifini fırınlayarak da yapabilirsiniz, biz yağda kızartmayı tercih ettik eğer fırınlanacaksa yapılışı biraz daha farklı oluyor.  Sardığımız börekleri önce su ve yağ Bayanşımına batırıp daha sonra galeta ununa batıyoruz. İç malzemesine baharatlar dışında 1 tatlı kaşığı biber salçasıda ilave edebiliriz. Kullanacağımız çevizinin iri kalmasını tercih ettik, ama siz isterseniz cevizi küçük parçalar halinde kullanabilirsiniz.. Avcı Böreğinde yağlıkıymakullanılması, bulgur ile birlikte kuru birbörekolmasını önler. Dolayısı ile yağlı kıyma kullanmanız çok yerinde olur. Avcı Böreğinin yanına salata tarifleri katagorisindenKumpir Tarifiçok yakışacaktır.


Avcı Böreği Malzemeleri
3 tane, yufka
200 gr. kıyma (yağlı)
1 tane, soğan
2 yemek kaşığı, bulgur
1 çay bardağı, ceviz
1 yemek kaşığı, salça
1 miktar, maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ
Panelemek için:
2 tane, yumurta
yarım çay bardağı, süt
galeta unu
Kızartmak için:
sıvıyağ

Avcı Böreği Tarifi
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp bir tavaya alalım, az bir sıvıyağı ile kavuralım. Üzerine kıymayı ilave edelim kavurmaya devam edelim. Sonra sırası ile bulguru, cevizi ve salçayı ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim. Karabiberi, tuzu, pulbiber ve kekiği ilave edelim sotelemeye devam edelim. Kıvama gelince üzerine ince kıydığımız maydonozu ilave edelim birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alalım.
Panesini hazırlamak için, çukur bir kaba yumurtaları kıralım, sütü ilave edelim, güzelce Bayanştıralım, bir kenara koyalım.
Yufkaları üst üste koyalım, ücgen keselim, üzerine hazırladığımız harçtan yeteri kadar koyalım ve rulo olucak şekilde saralım. Panesi için, çukur bir kaseye yumurtaları kıralım üzerine sütü ilave edip iyice Bayanştıralım. Sardığımız rolo avcı böreklerini önce yumurta ve süt Bayanşımınına batıralım sonra galeta ununa bulayalım.  Bir tavaya sıvıyağı alalım iyice kızdırıp içine börekleri atalım, nar gibi kızartalım sıcak servise sunalım. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar