Patates Tatlısı Tarifi



Malzemeler:
2 yemek kaşığı, irmik
2 yemek kaşığı, pudra şekeri
2 tane, yumurta
2 tane, haşlanmış patates
125 gram, margarin
1 paket, vanilya
1 paket, kabartma tozu
aldığı kadar un
iç harcı için:
ceviz, tarçın
şerbeti için:
4 çay fincanı, su
4 çay fincanı, toz şeker
1 dilim limon
Üzerine için:
Hindistancevizi

Sütlü Tatlı Tarifi
Öncelikle patatesleri yıkayıp soyalım, rendenin ince kısmı ile rendeleyelim, Bayanştırma kabına alalım. Üzerne 2 yumurta akı ve bir yumurta sarısını alalım. Yumuşak margarini ilave edelim, sonra sırası ile irmiği, pudra şekerini, kabartma tozu, vanilyayı ve unu ilave edelim(6 yemek kaşığı kadar) kıvama gelene kadar yoğuralım. Biz bu arada cevizi doğrayıcıya alalım, tarcın ekleyip Bayanştıralım bir tabağa alalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizle açalım ortasına cevizli içten alalım ve hamuru birleştirelim, yuvarlayarak ters çevirip tepsiye dizelim(tepsi yağlanmış olmalı) üzerine yumurta sarısı sürelim. 180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Tatlımız pişerken, biz şerbetini hazırlayalım, bunun için tencereye suyu, şekeri ve limon dilimini alalım. Sürekli Bayanştırarak kaynatalım, kıvama gelince ocaktan alalım.
Pişen patates tatlısının üzerine ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz şerbetini verelim ve dinlendirmeye bırakalım. Şerbeti cekince üzerine hindistancevizi serpelim ve servise sunalım. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar