Patates Püresi Tarifi


Patates püresi, aslında en kolay yapılanmeze tarifleriiçinde yer alır. Ama tam kıvamını tutturamazsanız kesinlikle gerçek patates püresi lezzetini yakalayamazsınız. Ben patates püresini, kaşarlı patates püresi, yoğurtlu patates püresi, fırında patates püresi olarak farklı birkaç şekilde yapıyorum. Yemek tariflerisitesi olarak size de sitemizde bu farklıpatates püresi tariflerini derledik. Denenmiş patates püresi tarifi için bir çok resimli yemek tarifi içeren yemek sitemizde arama yapabilirsiniz. Patates püresi yaparken çoğu insan margarin kullanır ancak ben her zaman tere yağ tercih ederim. Zira gerçek tere yağ ile yapılan patates püresi tam kıvamını bulur. Patates püresi özellikle meze tarifleri içinde yer alsa da benrostogibi et yemeklerinin yanına üzerine kırmızı pul biber serpilmiş patates püresini çok yakıştırıyorum. Buyurun size nefis bir patates püresi tarifi.
Patates Püresi Tarifi için malzemeler
1 kg patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,
karabiber
Patates Püresi Tarifi
Patatesi iyice yıkayın. Bir tencerede üzerini 1-2 parmak kadar geçecek kadar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün. El dayanacak kadar ılındığında kabuklarını soyun, patates ezeceği, çatal veya rende yardımıyla iyice ezin. Bir tencereye koyun. Süt ve tuz ekleyerek Bayanştırın. Tencereyi çok kısık ateşin üzerine oturtup tereyağını koyun. İyice Bayanştırarak yağın eriyip püreyle özleşmesini sağlayın. Üzerine karabiber serpip servis yapın. DiğerPatates Yemekleri
Patates hem B vitamini; hem de potasyum açısından zengin bir sebzedir. Patates püresini beyaz veya kırmızı tüm et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz süt yerine et suyu koyabilir; acı seviyorsanız üzerine pul biber serpebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar