Patates Bastısı Tarifi


Malzemeler
• 500 gr yağlı koyun eti
• 1 kilo ufak patates
• 4 adet soğan
• Kızartmak için sıvıyağ
• Karabiber, tuz
Yemek Tarifi
1- Dana veya koyun etinin yağlı kısımdan ve göğüs etlerinden muntazam parçalar çıBayanlır. Tavada yağ kızdırılıp etler kızartılır.
2- Soğanlar soyulup halka halka doğranır. Alt ve üstü kızarmış ete soğan, karabiber ve tuz ilave edilip Bayanştırılır. Kı-
zarıncaya ve etler akik gibi oluncaya kadar Bayanştırılır. Sonra üzerine çıkacak kadar su konup etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
3- Ufak patatesler tencereye konup su ve tuz ile haşlanmaya bırakılır. Yarı pişince ateşten alınıp suyu süzdürülür.
4- Patatesin kabukları soyulup tavada kızmış olan yağa atılıp Bayanştırılır; iyice pişinceye kadar kızartılır.
5- Servis tabağının ortasına etleri, kenarlanna ise kızarmış patatesleri dizip, sıcak olarak servis yapılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar