Badılcan Kebabı Tarifi



Malzemeler :
• 1 kg. patlıcan
• 200 gr. kıyma
• 3 soğan
• 1 baş sarımsak
• 4 çarliston biber
• 4 kırmızı biber
• 4 domates
• 1 çorba k. salça
• Tuz, karabiber
• Sıvıyağ

Kebap Tarifi
Patlıcanları alaca soyun. Parmak boyunda doğrayarak sıvıyağda kızartın.
Aynı anda sosunu hazırlayın. Sosu için soğanı ve sarımsağı doğrayarak sıvıyağda kavurun. Üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Kızaran patlıcanları fırın kabının altına , üzerine kıymalı sosu yayın. Son olarak da üstüne doğranmış biber ve domatesleri serperek tuzunu ve baharatını ayarlayıp 180 derecede pişirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar