Yumurta Kapama Tarifi



Bu kek yapımı çok kolay ıslakkektarifidir. Evinize gelen misafirleriniz için son derece rahatlıkla ikram edebilirsiniz, çay ve kahvenin yanında rahatlıkla ikram edebilirsiniz.
Tarçınlı Elmalı Islak Kekin yapımıda çok kolaydır. Bu kekin kolay olmasının nedenlerinden biri bütün ıslak malzemeleri ve kuru malzemeleri bi kaba toplayıp yapmanızdır. Bayanştırma işleminde kipüfnoktası kuru ve sulu malzemelerin yavaş yavaş eklenmesi ve biraz kuru malzeme biraz sıvı malzeme olarak, en son kuru malzemeyi eklemeye özen gösterelim. Bu keke ıslaklık veren en önemli malzemesi ayçicek yağı. Tarçınlı Elmalı Islak Kek Tarifine isterseniz toz zençefil veya istediğiiz herhangi bir baharatı ekleyebir farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Üzerine parlaması için jöle sürebilirsiniz, Biz tarifimizde üzerini süslemek için badem dizdik siz isterseniz farklı şekillerde süsleyebilirsiniz. Kolay gelsin..
Tarçınlı Elmalı Islak Kek Malzemeleri
1 tane yeşil elma (doğranmış)
2 su bardağı+1 cay bardagı (400 gr toz) şeker
2 su bardağı+2 cay bardağı ( 350 gr ) un
1 su bardağından bir parmak eksik ( 200 gr ) ayçiçek yağı
6 tane yumurtanın beyazı (1 yumurta beyazı yaklaşık 30-33 gram gelmektedir)
çay kaşığının ucuyla, tuz
15 gr kabartma tuzu (1 paket kabartma tozu 11 gram gelmektedir, bu durumda 1 paketten biraz fazla kullanmalısınız)
1 su bardağı (250 gr ) süt
4 gr tarçın
Badem
Tarçınlı Elmalı Islak Kek Tarifi
Öncelikle sıvıyağ ve şekerimizi mikserde en düşük ayarda çırpalım. Ayrı bir kapta yumurta beyazı ve sütü birleştirelim. Kuru malzemeleride bir kapta unla birlikte Bayanştıralım. Hazırladığımız kuru malzemeler ve sulu malzemeleri mikserde çırptığımız şeker ve yumurta beyazı Bayanşıma yavaş yavaş ekleyerek Bayanştıralım. bu arada fırını açalım, teflon bir yuvarlak bir kek kalıbını yağlayalım. Dilimlediğimiz elmeları tarcınla Bayanştırıp, kek kalıbımızın altına dizelim, kek harcını elmaların üzerine dökelim, daha önceden ısıtığımız 150-160 derecelik ısıda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar