Tatlı tuzlu fış fış Tarifi



Gerekli malzemeler
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince sıcak su
Kızartmak için
Sıvı yağ
Tuzlu fış fış için
taze nane
İstediğiniz kadar çeri domates
peynir
Tatlı fış fış için
Pudra şekeri
Hamur işi Tarifi
Derince bir Bayanştırma kabının içine un ve şekeri dökün
Elinizle harmanlayın
Unun ortasına havuz açıp yaş mayayı ve ılık suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ortalama 15 dakika yoğurun
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmler ile kapatıp mayalanması için yarım saat bekletin
Mayalanmış ve kabarmış hamurunuzdan kaşık yardımıyla alıp, kızdırılmış yağın olduğu tavadaki kızartma tavasına kaşık kaşık koyun ve kızartın
Kızarttığınız hamur toplarını kâğıt havlu serdiğiniz tepsiye alın ve yağlarının süzülmesini bekleyin
Servis edeceğiniz zaman kâğıt havlunun üzerine hamur kızartmalarınızı alın ve üzerine pudra şekeri serpip yanına domates ve kaşar peyniri dilimleri koyup, birkaç dal taze nane yaprağı ile süsleyip ikram edin
Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar