Sebze Buğulaması Tarifi



Malzemeler (4 kişilik)
* 3 tane, orta boy kabak
* 2 adet, orta boy patlıcan
* 3 adet küçük boy havuç
* 100 gram bakla
* 100 gram taze fasulye
Yemek Tarifi
Öncelikle sebzeleri yıkayalım ve ayıklayalım, istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Evde buğulama kabına dizelim (eğer buğulama kabınız yoksa üzerindeki suları süzmeden çelik tencereye dizelim)
Tencereyi önce 6 dakika yüksek ısıda ısınmasını sağlayalım, daha sonra çok kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım. Susuz işleme alışana kadar, bir fincan su ekleyebilirsiniz. Sebzeleri kontrol etmek için şayet tencerenin kapağını açmak zorunda kalırsanız, su ekleyip kaynama noktasına getirip tekrar kısık ateşe almayı unutmayınız. Sebzeler piştikten sonra tencerenin dibindeki özsuyunu dolapta saklayıp soslarınızda kullanabilirsiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar