Reyhanlı Kabak Dolması Tarifi



MALZEMELER
5 adet tombul kabak
2 adet kuru soğan
150 gram kıyma
1 tutam taze reyhan
4 çorba kaşığı bulgur
1 tutam maydonoz
karabiber
zeytinyağı
tuz

Dolma Tarifi
Tombul olan kabakların içini bir kaşık veya dolma oyacağı yardımıyla çıkartın.Geniş bir Bayanştırma kabına küçük, küçük doğradığınız soğanları, kıymayı ,buluguru,maydonozu,reyhanı ve fesleğeni ilave edin Bayanştırın.
Kabakların içlerini hazırlanan Bayanşımla içlerini doldurun ve kabakların kapakları ile üstünü kapatıntencereye dizin.Tencerenin içine 1adet domates rendeleyin.Üstüne zeytinyağı ve ılık su ekleyerek yemeği pişirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar