Patates Sote Tarifi
Malzemeler;
500 gr. Sarı patates
60 gr. (3 yemek kaşığı) tereyağı
2 çay kaşığı (Silme) tuz
1/2 demet maydanoz
Yemek Tarifi
1 — Patatesleri kabuklu olarak haşlayın, soyduktan sonra dilim ya da kuşbaşı doğrayın.
2 — Bir tavada yağı eritin, içine atıp arasıra silkeleyerek 10 dakika sote edin.
3 — Servisten önce üzerine tuz, kıyılmış maydanoz serpin.
NOT: Küçük boy patatesler sote yapılışına daha elverişlidir. Haşlandıktan sonra kabukları soyulup bütün olarak sote edilirler. Patates sote, balık yemekleri veya kızarmış etlerle servis yapılan güzel bir garnitürdür.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için değerlidir.