Ispanaklı Diyet Lazanya Tarifi
Malzemeler
500 gr. ıspanak
150 gr. kıyma
1 adet soğan
6 dilim kepekli light ekmek
150 gr. taze kaşar peyniri
1 bardak süt
1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı salça
Tuz Karabiber
Yemek Tarifi
Ispanaklar ayıklanıp, yıkanır, süzülür ve ince ince doğranır. Diğer yanda yemeklik doğranmış soğan ile kıyma iyice kavrulur. Salça ilave edilir. Biraz daha kavrulur. Ispanaklar tencereye alınıp hep birlikte suyu çekene dek kavurmaya devam edilir. Karabiber konur. Hazırlanan ıspanaklı iç ekmek dilimlerinin üzerine pay edilir. Başka bir tencerede bir bardak süt ve un sürekli Bayanştırılarak başamel sos yapılır. Ispanakların üzerine de bu sostan dökülür ve peynir rendesi ile 200 ° fırında 20 dakika pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için değerlidir.