Ispanaklı Diyet Lazanya Tarifi



Malzemeler
500 gr. ıspanak
150 gr. kıyma
1 adet soğan
6 dilim kepekli light ekmek
150 gr. taze kaşar peyniri
1 bardak süt
1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı salça
Tuz Karabiber
Yemek Tarifi
Ispanaklar ayıklanıp, yıkanır, süzülür ve ince ince doğra­nır. Diğer yanda yemeklik doğranmış soğan ile kıyma iyice kavrulur. Salça ilave edilir. Biraz daha kavrulur. Ispanaklar tencereye alınıp hep birlikte suyu çekene dek kavurmaya de­vam edilir. Karabiber konur. Hazırlanan ıspanaklı iç ekmek dilimlerinin üzerine pay edilir. Başka bir tencerede bir bardak süt ve un sürekli Bayanştırılarak başamel sos yapılır. Ispanakla­rın üzerine de bu sostan dökülür ve peynir rendesi ile 200 ° fı­rında 20 dakika pişirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar