Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi


Malzemeler :
3 tane,  patlıcan
1/2  (yarım kilo) kıyma,orta yağlı
1 tane, soğan
Yarım yemek kaşığı, tuz
Yarım yemek kaşığı, karabiber
Yarım yemek kaşığı,  pul biber
1 çorba  kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Domates (3 tane) Sarımsak (7 diş) Çarliston biber (6 tane)
RESİMLERİ DAHA DETAYLI GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN ÜZERLERİNE TIKLAYINIZ…
Patlıcan Kebabı (fırında) Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları, alacalı keselim, Daha sonra yaklaşık 4 cm kalınlığında keselim.  Tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.  Kıymayı Bayanştırma kabına alalım, rendelediğimiz soğanı ilave edelim üzerine karabiber, tuz, pul biber ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım. Özleşen kıyma harcını otuz dakika buzdolabında bekletelim, süre sonunda kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alalım yuvarlak şekil verelim. Tuzu suda beklettiğimiz patlıcanları, süzgeçe alalım suyun altına tutalım (fazla tuzu akması için) kurulama kağıdında üzerinde iyice kurulayalım. Bir patlıcan alalım arasına köfteyi koyup, başka bir patlıcanla kapatalım, tepsiye dizelim. Bir tane köfte, bir tane patlıcan sırası ile tüm malzemelerimizi bitirelim. Üzerine dökmek için: 1 bardak kaynar suya 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, tuz ve 1 kaşık sıvıyağ ilave edelim, Bayanştıralım. Hazırladığımız sosu hazırladığımız kebabın üzerine gezdirerek dökelim. Üzerine yıkanmış ve dilimlenmiş domates dilimlerini dizelim. Biberleri yıkayalım, ikiye bölelim, tohumlarını çıkaralım, kebabın  üzerine dizelim. Aralarına, sarımsak dişlerini serpelim, 200 derecelik ısıda 45 dakika pişirelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar