Etli Kabaklı Pilav Tarifi


Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr balkabağı
250 gr haşlanmış kuşbaşı et
3 Su bardağı su
Tuz, karabiber
1 Çay kaşığı tarçın
Pilav Tarifi:
2 Su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün.
Tencereye tereyağını alıp, eritin.
Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin.
Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun.
Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin.
Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin.
Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
Suyu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin.
Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dakika demlendirin

Yorumlar

Popüler Yayınlar