Domates Soslu Bayanşık Kızartma Tarifi



MALZEME:
2 bostan patlıcanı (topan patlıcan)
3 kabak
20 sivri biber veya 10 çarliston biberi
1 kg domates
2 diş sarımsak
Tuz
Kızartma yağı
Yemek Tarifi
Patlıcanları alacalı soyun. 1 santim eninde halka halka dilimleyin. Acısının gitmesi için tuzlu su içinde 15 dakika bekletin. Kabakların baş kısımlarını kesin. Bir bıçakla kabuklarını kazıyın. 1 santim eninde verev dilimlere bölün.
Biberlerin saplarını kısaltıp üzerlerine bıçakla küçük birer çentik atın. Bol kızartma yağını kızdırın. Önce sudaki patlıcanları fazla suyunu sıkarak yağa koyun. Her iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın. Servis tabağına çıBayann. Daha sonra kabakları ve en son olarak biberleri kızartın. Biberleri kızartırken yağın sıçramaması için üzerine kapak kapatın. Kızartmayı ılınmaya bırakın. Domatesleri rendeleyin. Kabaca doğranmış sarımsak ve biraz tuzla birlikte ayrı bir tavaya koyun. Hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Kızartmayı yanındadomates sosuyla servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar