Çiçek Böreği Tarifi



GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
100 gram tereyağı
50 gram margarin
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
Kreması İçin Malzemeler
250 gram kıyma
1 tane domates
1 çay bardağı ceviz
tuz, karabiber

Börek Tarifi
Bir kabın içine ilk önce yoğurt ve yumurtayı kırın, Üstüne margarin, tereyağı ekleyin ve Bayanştırın.
Üstüne un ve tuz ekleyip hamur haline getirin iyice yoğurun. Hamuru 5 dakika dinlendirmeye alın.
İç harcı hazırlamak için rondonuza cevizi alın ve parçalayıcıdan geçirin. Bir kabın içerisine kıymayı, ufak olarak doğranmış olan domatesi, cevizi, tuz ve karabiber ekleyin ve iyice Bayanştırın.
Hamuru ince olarak merdane yardımıyla açın. Hamurdan yuvarlak desenli olacak şekilde kalıplar kullanarak 3 boy olarak kesin. (Hamurları küçükten büyüğe göre kesin). Yuvarlak şeklinde olan hamurları bir kenara ayırın. Büyük hamurun üzerine 1 tatlı kaşığI kadar harçtan ekleyin. Üzerine orta boy hamur ekleyin. Üzerine aynı miktarda iç harçtan ekleyin. Üzerine yuvarlak hamuru ekleyin. Daha sonra serçe parmağınızla hamurun orta kısmına batırın ve çiçek şekli verin. Pişirmek için fırın tepsisine çiçek börekleri dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar