Barbunya Pilaki Tarifi



MALZEME:
1 kg taze barbunya (veya bir gece önceden ıslatılmış
2 su bardağı kuru barbunya
2 soğan
1 küçük havuç
1 küçük kereviz
1 su bardağı zeytinyağı
6 diş sarımsak
8-1 ü sap maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Yemek Tarifi
Taze barbunya fasulyelerinin içini çıBayann. Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatın. Ateşten alıp suyunu süzün. (Kuru barbunya kullanıyorsanız kara suyu çıkana kadar haşlayın, süzün.) Barbunya haşlanırken soğan, havuç ve kerevizi soyun. Soğanla kerevizi ince ince kıyın. Havucu yarım santim eninde dilimleyin. Kalın tabanlı bir tencerede doğradığınız sebzeleri zeytinyağıyla ateşe koyun. Soğan sararana kadar arada bir Bayanştırarak kavurun. Sarımsakları irice doğrayın, 1-2 dakika da sarımsağı kavurun. Bunun üzerine 2 su bardağı su (kuru barbunya fasulyesi kullanıyorsanız 3 su bardağı su), şeker ve haşlanmış barbunyayı koyun. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Sonra fasulye iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Biraz suluca kalmış olacak. Sıcakken servis kabına boca edin. Üzerine maydanozları doğrayın. Ilık veya. soğuk olarak servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar