Bahar Salatası Tarifi


MALZEMELER
• 500 gr semizotu
• Yarım demet dereotu
• 2 diş dövülmüş sarımsak
• 1 bardak yoğurt
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet nane
• 1 büyük domates
• 1 büyük salatalık
• Tuz

Salata Tarifi
1- Semizotunu yıkayıp doğrayın. Domates ve salatalığı ince ince doğrayın. Dereotu, maydanoz ve naneyi kıyın.
2- Büyük bir tabağa hepsini koyup yağa tuz ilave edip Bayanştırın.
3- Ezilmiş sarımsağı yoğurtla Bayanştırıp üzerine gezdirin.
Başka Bir Tarif
Tüm Malzemeler :
• Hamuru için gereken malzemeler:
• 2 su bardağı un
• ½ çay kaşığı tarçın
• 10 yemek kaşığı (150 gr) margarin ya da tereyağ
• 4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker
• 1 paket vanilya
• 2 adet yumurtanın sarısı
Kreması için gereken malzemeler:
• 1yemek kaşığı vişne peltesi
• 1 yemek kaşığı su
• 2/3 su bardağı (100 gr) toz şeker
Harcı için gereken malzemeler:
• Limon kabuğu rendesi
• 1 kg ekşi elma
• 6 yemek kaşığı (90 gr) şeker
• 2 yemek kaşığı (30 gr) margarin ya da tereyağ
Hazırlanış Şekli:
Öncelikler elmları dilimlere ayırın. Tencerede margarin ya da tereyağını eritin. İçine elmaları ve limon kabuğu rendesini ekleyip elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kabı ateşten alıp şekeri ekleyin. Elmalar kabaca püre haline gelinceye kadar ezin. 10 dakika daha orta ateşte Bayanştırarak pürüzsüz bir hale gelinceye kadar pişirin.
Unu ve tarçını geniş bir kaba eleyip bıçakla küçük parçalara ayırdığınız tereyağı ya da margarini ekleyin. Elinizle yağı una yedirin. Toz şekeri, yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyip Bayanşım pürüzsüz hale gelinceye kadar yavaşça yoğurun (Hamur kuru görünüyorsa biraz su ekleyebilirsiniz) Hamurun üzerini örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Üstünün kreması için şekeri bir kaba eleyin. Suyu ekleyerek pürüssüz ve yoğun bir hale gelinceye kadar Bayanştırıp kenara bırakın.
Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Hamuru 3 parçaya bölün. Her bir parçayı unlanmış tezgah üzerinde 20. cm ’lik daireler halinde açın. Fırında 15 dakika, üstlerinin çok fazla kızarmamasına dikkat ederek pişirin. Ilınınca servis tabağına aralarına elma püresi yayarak yerleştirin. En üstteki parçayı hazırlamış olduğunuz krema ile kaplayıp servise hazırlayın.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
· 4 adet büyük salatalık
· 500gr patates
· 10 tane mantar
· 6 tane salatalık turşusu
· tuz
· karabiber
· ½ demet nane
· maydanoz
· dereotu
· 1 fincan zeytinyağı
· 1 limon suyu
YAPILIŞI:
Patates haşlanır,ezilir. Tuz, karabiber,sıvıyağ konur,Bayanştırılır. Diğer bir kapta dereotu,maydanoz,nane,salatalık turşusu,mantar Bayanştırılır. Salatalıklar uzun uzun doğranır. Bir kek kalıbına dizilir. Patatesin yarısı konur. Maydanoz, mantarlı harç konur bastırılır. Üzerine kalan patates yerleştilir.4-5 saat dolapta bekletilir. Ters çevrilir. Üzerine zevke göre süslenir. Servis yapılır

Yorumlar

Popüler Yayınlar