Yeşil Soğanlı Et


Malzemeler
Soğan 2 orta boy 150 gram Kuzu eti (kemikli) 6 parça 1 kg Salça 2 yemek kaşığı 20 gram Tuz 2 2/3 tatlı kaşığı 16 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram Yeşil soğan 15-20 adet 400 gram Nane 1/3 demet 50 gram
Tarif
Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy Salçayı 2 yemek kaşığı su ile sulandır, ete ekle, Bayanştır, kapağı kapat, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 1 saat pişir Tuz ve kalan suyu koy, 15-20 dakika daha pişir Naneyi ve yeşil soğanı ayıkla Naneyi ince ince kıy Yeşil soğanın beyaz kısımlarını 1 santimetre, yeşil kısımlarını 1-5 santimetre kalınlıkta doğra Soğan ve naneyi yemeğe ekle 10 dakika daha pişir

Yorumlar

Popüler Yayınlar