Patlıcan Karnıyarık Kıymalı


Malzemeler
1 kg patlıcan (6 tane) 1 kahve fincanı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı margarin 250 gr kıyma 3 orta boy soğan 3 orta boy domates 3-4 adet yeşil biber 1/2 demet maydanoz Tuz-karabiber
Tarif
Patlıcanların iki ucundan 3-4 cm uzunluğunda kabuk bırakarak orta kısmını soyun Bıçakla ayırmadan uzunlamasına bir çizik yapın Tuzlu suda 15 dk bekletin Patlıcanları sudan sıkarak çıBayanp kurulayın Sıvıyağla yağlayıp elektrik ocağı veya kızgın fırında çevirerek böttürün İnce doğranmış soğanı kalan sıvıyağda börttürün: kıymayı koyup suyunu çekene dek kavurun Sonra da rendelenmiş bir domates, tuz ve karabiber katın Patlıcanları, bir tepsiye sıralayın Kesik yerinden açarak içlerini kıymalı içle doldurup kıyılmış maydanoz serpin Üstlerine birer dilim domates ve biber yerleştirin 1 kaşık yağ ve yeterince su katıp kısık ateşte veya fırında pişirin

Yorumlar

Popüler Yayınlar