Pandispanya Tarifi


Merhaba güzel ülkemin hamarat bayanları, bugün kolaya kaçmadan hazır pandispanya almak yerine yapımı basit  ve en önemlisi de kendimiz yaptığımız için sağlıklı bir seçim olacağını düşündüğümPandispanya Tarifihazırlayacağız.
Pastaların vazgeçilmez malzemesi olanPandispanyaiçin sizlere bir değil iki değil tam üç farklı tarif hazırladım. İlk tarifimizde kedi dilini kullandım. Özelliklepastalara farklı bir lezzet kattığını düşündüğüm kedi dilini mutlakapasta yapımında kullanmanızı öneririm. Evet bayanlar güzel birpasta tarifimizin yanında sitemizde sizlerle paylaştığım doğalLimonata Tarifiiyi gider diye düşünüyorum kolay gelsin.
Pastacı Sadık Ustanın Önerisi Şöyledir:
Tüm malzemeler mikserde 7 dakika çırpılır. Daha önceden hazırlanan altı kağıt ile kaplanmış çemberlere dökülür, 180 °C ’de 45 dakika pişirilir.
Kakaolu pandispanyayapmak için malzemelere 60 g kakao eklenir.
Albamiks Kolay Pandispanya,kremaiçeren tüm pasta yapılışında kullanılan temel malzemedir. Pandispanya dışında,revani tarifinde, yağ ilavesi ile kek yapımında ve bazıtart tarifleriçeşitlerinde dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.
BİZİM PANDİSPANYA TARİFİMİZ: Pandispanya Malzemeler 
90 gr kedi dili
150 gr sütlü çikolata
750 gr karamelli dondurma
150 gr sütlü çikolata
2 çaykaşığı granül kahve
Kakao
6 Kişiliktir
Pandispanya Tarifi
Kahveyi 6 çorbakaşığı kaynamış suyla Bayanştırın. Kedi dillerini ufalayın. Dondurmayı yavaş yavaş ılıtıp, yumuşatın. Soğuğa dayanıklı bir kabın içine ufalanmışkedi dilinin yarısını koyun. Uzerine kahvenin, rendelenmiş çikolatanın ve dondurmanın yarısını katın. Kalan malzemelerle aynı işlemi bir kez daha yineledikten sonra buzluğa koyun. İyice şoğuttuktan sonra üzerine kakao serperek servis yapın.
BAŞKA BİR TARİF:
MALZEMELER
• 5 yumurta
• 5 fincan şeker
• 4 fincan un
• 2 fincan pirinç unu
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 adet limon
• 1 çay kaşığı dolusu karbonat

YAPILIŞI
1- Geniş bir kaba iki parmak kalınlığında sıcak su konur. Sıcak suyun içine başka bir kap oturtturulup bunun içine yumurtalar kırılıp şeker katılıp şeker katılıp mikserle çırpmaya başlanır. Çırparken hep aynı yöne döndürülerek çırpılır (yaklaşık 15-20 dakika).
2- Hamur yoğurt kıvamına gelip kabarıp koyu bir hal alınca sıvıyağ damla damla akıtılarak aynı zamanda çırpmaya devam edilir.
Yağ dökme işi bitince limon suyunun içine konmuş karbonat katılır.
3- Un ve pirinç unu katılıp iyice kanştırılıp yağlanmış kek kabına dökülür. Fırına verilip orta dereceli ateşte pişirilir.
4- Kekin iyi pişmesi için kalıbın üzerine bir kapak kapatılmalıdır.
Melek Hanımdan Kolay Pandispanya Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağından çok az eksik nişasta
3-4 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
(burda bir püf noktası çaydanlıgın üzerine kek Bayanştırma kabını koyuyorum yumurtaları biraz ısıtıyorumsonra diger malzemeleri Bayanştırıyorum) hamuru çırptıktan sonra fırına veriyorum 25 dk 175 derecede pişiriyorum sünger gibi oluyor ortadan 2 kesiyorum arasına kremşanti istege göre meyve en üste kivi çok güzel duruyor dogum günlerinde çok güzel oluyor afiyet olsun
Melek Akyol

Yorumlar

Popüler Yayınlar