Marmara Bonfile Tarifi


MALZEMELER
600 gr. bonfileh
200 gr. karides
100 gr. somon füme
1 su bardağı yeşil fıstık
2 yemek kaşığı yağ
1 baş kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yemek Tarifi
İnce doğranmış kuru soğan ve sarım­sağı tavada kavuralım. Ayıklayıp eni­ne ikiye ayırdığımız karidesleri ilave ettikten sonra domates, fıstık ve sivri-biber ile sote yapıp biberi de ekleye­rek bekletelim. Diğer tarafta inceltil­miş ve dövülmüş dört parça bonfileyi düz bir zemin üzerine yayıp her biri­nin üzerine hazırlanan karidesli mal­zemeyi bölüştürelim. Her bonfileyi katlayıp poğaça şekli verdikten sonra tavada ikişer dakika altlı üstlü pişirip üstlerini somon füme ile kapatalım.

Yorumlar

Popüler Yayınlar