Fırında Ahtapot


Malzemeler
8 kişilik 1,5 kg ahtapot 500gr kültür mantarı 3 adet domates 3-4 adet yeşil sivri biber 1 yemek kaşığı salça 150 gram rende kaşar peyniri 3-4 adet defne yaprağı tuz - karabiber
Tarif
Yıkanıp düdüklü tencerede 1 saat haşlanmış ahtapotlar ayıklanıp küçük küçük kesilir. Yine ayıklanıp küçük küçük kesilen mantarlar büyükçe bir teflon tavada sote edilir, suyunu salıp çeken mantarlara biberler , Domates tuz ve karabiber Bayanşım ilave edildikten sonra ahtapotlar eklenip 15 dakika kadar pişirilir. Daha sonra büyükçe bir borcama alınan malzemenin üzerine rende kaşar eklenip 200 derece fırında 1/2 saat kadar pişirilir. Kaşar peynirleri eriyip kızardığında fırından alınıp sıcak servis yapılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar