Tandırda Tavuk But

Malzemeler
Tandırda Tavuk But Tarifi Malzemeler 1 su bardağı yağsız yoğurt Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil 3-4 diş sarımsak, dövülmüş 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş 1 yemek kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karabiber 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş 6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış Süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş Raita Raita İçin : 1 + 3/4 su bardağı yoğurt Yarım salatalık, soyulmuş ve çekirdekleri çıBayanlmış Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı kimyon Taze nane, doğranmış (ben kuru nane kullandım)
Tarif
Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde Bayanştırın. Butları ekleyip her tarafının marine ile kaplanmasını sağlayın. Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin. Ertesi gün fırınınızı 260 C'ye getirin. Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın. Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin. Limon dilimleri ve raita ile servis yapın. Raita'nın Hazırlanışı : Yoğurdu orta boy bir kaseye alın. Salatalığı yoğurdun üzerine rendeleyin. Tuz, kimyon ve nane ile Bayanştırın. Hafifçe soğutup servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar