Soğan Yahnisi Tarifi


Malzemeler
•  500 gr. kıyma
•  tuz
•  karabiber
•  1 kg arpacık soğan
•  1 /2 çay bardağı sıvıyağ
•  1 çorba kaşığı salça
Yemek Tarifi
1   Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın.
2   Soğanları iyice yıkayın. Dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizin, sıvıyağ ve salçayı Bayanştırın. Soğanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saate yakın pişirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar