Sebze Sosu Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER Süre: 30 dak.
• 1 Soğan
• 1 Diş Sarımsak
• 1 Havuç
• 2 Kereviz
• 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
• 1 Çorba Kaşığı Köri
• 100 gr Haşlanmış Taze Fasulye
• 1/2 Çorba Kasesi Su
• 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
• 1/2 Kase Süzme Yoğurt
• Tuz,Karabiber
Sos Tarifi
• Soğanı ince ince doğrayın,sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin,kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın.Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.Kapağı aralık olarak kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.
• Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edip kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin.Yarım kase su,limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ekleyip tahta kaşıkla Bayanştırarak 5 dakika pişirin.Gerekirse bir miktar daha su ekleyin.
• Hazırladığınız Bayanşımı blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çırpın.Yoğurdu ekleyin ve Bayanştırarak krema kıvamında bir sos haline getirin. Kısık ateşte 6-7 dakika kadar pişirin.Tuz,karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın

Yorumlar

Popüler Yayınlar