Pırasa Sahan Musakkası Tarifi


Malzemeler
• 1 kg pırasa
• 250 gr kıyma
• 4-5 adet soğan
• 2 adet domates
• Yarım demet maydanoz
• 1 fincan sıvıyağ
• Tuz, karabiber
Yemek Tarifi
1- Pırasa ince ince doğranır. Tavada yağ kızdırılıp, pırasalar konup kavrulur.
2- Kavrulan pırasalar ateşe dayanıklı bir sahana yayılır. Soğanlar soyulup, doğranır.
3- Tavaya sıvıyağ, soğan ve kıyma konulup kavrulur. Doğranmış domates ve tuz, karabiber katılıp, bir miktar daha kavrulur. Kıyılmış maydanoz ilave edilip, ateşten alınır.
4- Sahandaki pırasaların üzerine kıymalı iç yerleştirilir. Et suyu veya su ilave edilip pişirilir

Yorumlar

Popüler Yayınlar