Patlıcan Dizme Tarifi


MALZEMELER
4 adet orta boy kemer patlıcan
500 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarmısak
Tuz Karabiber
Yemek Tarifi
Kıymanın içine kuru soğan rendelenir. Maydanoz ince ince doğranır. Tuz, karabiber hepsi iyice yoğurulur. Bu harç­tan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yassı köfteler ha­zırlanır. Patlıcanlar alacalı soyulur ve iki parmak kalınlığında alttan kopartmadan kesilir. Bu aralıklara hazırladığımız köfte­ler yerleştirilir. Tencereye alınır ve salça su ile inceltilir. İçine sarımsaklar ezilip çarpılır. Tenceredeki boşaltılır. 25 dakika kısık ateşte pişirilir.Servis yapılırken yanına közlenmiş sivri biber konulur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar