Hamur Tepsili Et Tarifi


Malzemeler
•  2 adet patlıcan
•  1 kabak
•  1 patates
•  1 havuç
•  2 domates
•  2 yeşil biber
•  250 gr kuşbaşı et veya tavuk eti
•  1 demet maydanoz
•  1 demet dereotu
•  1 demet taze nane
•  taze soğan
•  taze sarmısak
•  1 kaşık margarin
•  tuz
•  karabiber
Hamuru İçin
•  50 gr yağ
•  1 çay bardağı kaşar (rendelenmiş)
•  1 /2 demet nane
•  biraz buzlu su
•  2 adet taze soğan
•  2 dal dereotu
•  tuz
Yemek Tarifi
1   Bir kaşık yağı ve eti tencereye koyup, soteleyin. içine uzunlamasına küçük doğranmış patlıcanları, kabağı, patatesi de ekleyin. Hepsini beraber sote edin.
2   Domatesi, biberi, taze soğanı, dereotunu, naneyi ilave edin. Kendi suyu ile ateşte 15 dakika pişirin.
3   Başka bir kapta un, yağ, rendelenmiş kaşar, nane ve buzlu su ile bir hamur yapıp, tepsi büyüklüğünde açın.
4   Pişirdiğiniz sebzeli eti, fırın tepsisine koyup, üzerini hazırladığınız hamurla kapatın. Fırında kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar