Fıstıklı Kebap Tarifi
Malzemeler
500 gr. köftelik kıyma
6 dilim külbastı
1 adet soğan
3 diş sarmısak
4 çorba kaşığı antep fıstığı
Tuz
Fıstıklı Kebap Tarifi
Külbastılar tuzlanıp teflon bir tavada önlü arkalı kızartılır. Diğer yanda kıyma Bayanştırma kabına konulur. Soğan ve sarmısak mutfak robotunda iyice çekilir. Tel süzgeç yardımı ile sadece suları kıymanın içine alınır. Antep fıstığı, tuz, karabiber eklenip iyice yoğurulur. Hamurdan irice parçalar alınıp avucu-muzun içinde açılır ve kızarmış külbastılar köfte hamurunun içine konulup tamamen kapatılır. İri iri köfte görünümüne ulaşır. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Bütün domates 4 ’e bölünür. Sivri biberlerle birlikte ayrı bir kapta kebapların yanında kızarmaya bırakılır.Kebaplar fırından çıkınca alüminyum folyo ile kaplanmış kürdanlar kebaplar batırılıp süslenir. Domates ve sivri biberle birlikte servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için değerlidir.