Fıstıklı Kebap Tarifi


Malzemeler
500 gr. köftelik kıyma
6 dilim külbastı
1 adet soğan
3 diş sarmısak
4 çorba kaşığı antep fıstığı
Tuz
Fıstıklı Kebap Tarifi
Külbastılar tuzlanıp teflon bir tavada önlü arkalı kızartı­lır. Diğer yanda kıyma Bayanştırma kabına konulur. Soğan ve sar­mısak mutfak robotunda iyice çekilir. Tel süzgeç yardımı ile sa­dece suları kıymanın içine alınır. Antep fıstığı, tuz, karabiber eklenip iyice yoğurulur. Hamurdan irice parçalar alınıp avucu-muzun içinde açılır ve kızarmış külbastılar köfte hamurunun içine konulup tamamen kapatılır. İri iri köfte görünümüne ula­şır. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Bütün domates 4 ’e bölünür. Sivri biberlerle birlikte ayrı bir kapta kebapların yanında kızar­maya bırakılır.Kebaplar fırından çıkınca alüminyum folyo ile kaplanmış kürdanlar kebaplar batırılıp süslenir. Domates ve sivri biberle birlikte servis yapılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar