Etli Erik Tarifi


MALZEMELER
· 2 çorba kaşığı margarin
· 1 adet soğan
· 250 gr kuşbaşı
· 2 su bardağı su
· 2 su bardağı yeşil erik
· 1 kahve fincanı bulgur
· 1 adet domates
· 1 çay kaşığı nane
Yemek Tarifi
2 çorba kaşığı margarini genişçe bir tencerede eritilir. 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp,tencereye alın. Ara sıra Bayanştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra,250 dr kuşbaşı eti ekleyin. 2 su bardağı suyu da tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını yarım örtüp kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2 su bardağı dolduracak kadar yeşil eriğide tencereye alın. Bir taşım kaynatın. Kaynayan yemeğin içine, 1 kahve fincanı bulgur ve 1 adet doğranmış domatesi ekleyin. Hepsini birlikte kısık ateşte 10 dk. pişirin. Ateşten alıp servis tabağına koyun. 1 çay kaşığı nane serpip servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar