Et Suyu Tarifi


Malzemeler.
• l 1/2 kg dana kemiği
• 30 g (2 çorba k.) Sana
• 2 havuç (dilimlenmiş)
• 200 g (2 orta boy) soğan (her biri dörde bölünmüş)
• 2 sap kereviz (doğranmış)
• büke garni (bkz. sayfa 106)
• 8 tane karabiber »1-2 defne yaprağı
• 2 çay k. taze kekik (ya da 1/2 çay k. kurutulmuş kekik)
• 200 g (2 orta boy) domates (isteğe bağlı)
• 200 g taze mantar (isteğe bağlı)
Sos Tarifi
Önce fırınınızı 200° C ’ye getirip,ısıtın. Kemiklerin yağ iliklerini temizleyin.Bir tepsi üzerine koyun; fırında kahverengileşinceye kadar pişirin.Tepsideki yağı atıp,kemikleri bir tencereye koyun.Üzerine birkaç parmak aşacak kadar soğuk su dökün.Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp,kefini alarak kaynatın.Yağı süzdürüp, sebzeleri,büke garniyi,tane karabiberi ve dilerseniz domates ve mantarı kemiklerin bulunduğu tencereye ilave edin.Ağır ateşte en az dört saat kaynatın.Zaman zaman üzerinde oluşan kefi alıp, atın.Bu sürenin sonunda et suyunu ince tel süzgeçte süzüp,soğuttuktan sonra gerektiği zaman kullanmak üzere buzdolabına kaldırın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar