Bayanşık Sebze Tava Tarifi


MALZEMELER
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kabak
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Fesleğen Tuz – Karabiber

Yemek Tarifi
Patates, havuç, soğan, kabak soyulup çok küçük küpler halinde doğranır. Çok az su ile iyice pişirilir. Pişen sebzeler iyice ezilip püre yapılır. Mısır unu ve baharatları eklenip biraz daha Bayanştırılır. Sıvı yağ teflon bir tavada kızdırılıp bir kepçe sebzeli Bayanşımdan dökülür. Bayanştırarak sebzeler biraz daha pişirilir. Bir müddet sonra sebzelerin birbirine yapışmaya baş­ladığı görülür. Sebzeler kaşıkla düzeltilip önlü arkalı pişirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar