Yoğurt Sosu Tarifi
Malzemeler.
• 400 g yoğurt
• l diş sarımsak (dövülmüş)
• tuz bir taşım kaynatılıp,bir kenara alınmış).
1 adet küçük soğan(üzerine bir diş karanfil saplanmış)
beyazbiber
Sos Tarifi
Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun.Torbayı en az 5-6 cm ’lik yükseklik kalacak biçimde tercihen evyenin üzerine asın.Böylece yoğurdun suyu evyeye akacaktır.Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp,sarımsak,tuz ve beyazbiberini ilave edin.Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın.Tuzunu ve biberini kontrol edin.Gerekirse tuz ve biber ilave edin.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için değerlidir.