Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi


Malzemeler
tuz
sıvıyağ
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tavuk gögsü
1 soğan1 soğan
1 çay kaşığı köri
3 patlıcan
Sos malzemesi
karabiber
kekik
1 diş sarımsak
2 yeşil biber
3 domates
Yemek Tarifi
Patlıcanları soyup az yağda kızartın. Yumuşayıncaya kadar kızartmanız kafi. Tavuk göğsünü ince ince keserek dövün. Bir dilim patlıcanın üzerine bir dilim et koyun. En uc kısma bir dilimde soğan ekleyin ve tuzunu ve karabiberini üzerien dökün daha sonra rulo yapın. Bir kürdan batırın 20 dakika 180 derecelik fırında pişirin. Sos hazırlamak içinde bir taraftan domatesleri küp küp olarak doğrayın sarımsak ve biberleri ekleyerek pişirin. En son sosa baharatları ve tuuz ilave edin. Tabaklara pişmiş tavukları alın ve üzerine sosunu dökün. Doğradığınız maydanozla da süsleyerek servis yapın fesleğende serpebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar