Şeytan Sosu Tarifi
GEREKLİ MALZEMELER (6 Su Bardağı)
• 1 Su Bardağı Beyaz Şarap
• 1 Çorba Kaşığı Sirke
• 1 Arpacık Soğanı (ince doğranmış)
• 1 Kahve Kaşığı Kekik
• 1/4 Defne Yaprağı
• 1 Kahve Kaşığı Karabiber
• 1 1/4 Su Bardağı İspanyol Sosu
• 1 Kahve Kaşığı Kırmızıbiber
• 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
Sos Tarifi
• Klasik bir Fransız sosu olan şeytan sosu, genellikle ızgara piliç,balık yada etle servis edilir.
• Şarap, sirke, arpacık soğanı,kekik, defne yaprağı ve karabiberi orta boy bir tencereye koyunuz.Bayanşımı orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra,ateşi biraz kısıp 15 dakika daha,sos 1/3 ’ünü çekene kadar kaynatmaya devam ediniz.İspanyol sosunu ekleyip,ağır ateşte 5 dakika daha pişiriniz.
• Tencereyi ateşten alıp,Bayanşımı temiz bir tülbentten süzerek (tülbentle kalın posayı atınız) ısıtılmış bir sos kabına boşaltınız. Kırmızıbiberi ve maydanozu ekleyip Bayanştırdıktan sonra,ızgara yemeklerinizin yanında servis ediniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için değerlidir.