Sebzeli Cevizli Fava Tarifi

MALZEMELER (4 Kişilik)

•  250 gr. kuru bakla

•  1 havuç

•  1 kereviz

•  1 patates

•  2 soğan

•  1 çay bardağı zeytinyağı

•  1 çorba kaşığı toz şeker

•  1 çorba kaşığı nişasta

•  1/2 demet dereotu

•  10 adet ceviz

•  tuz


Yemek Tarifi

1   Baklayı akşamdan ıslatın. Bir tencereye alın.

2   Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve baklaların olduğu tencereye koyun. Tuz ve şekeri ekleyin. Zeytinyağını ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeleri tel süzgeçten geçirin.

3   Nişastayı soğuk suda birkaç dakika Bayanştırarak eritin. Sebzelerin üzerine ekleyip Bayanştırmaya devam edin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Küçük bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.

4   ince kıyılmış dereotu ve cevizle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar