Et Sote Tarifi


Et sote tarifi, en çabuk yapılan et yemeklerinden biri. Ben et sote yapacağımız zaman kırmızı etten yapacaksam kuşbaşı edilmiş dana eti veya yine kuş başı doğranmış kuzu eti kullanıyorum. Dana eti kokusuz oluyor,kuzu eti yemekleridaha lezzetli oluyor ancak biraz ağır kokusu olabilir kuzu etinin. Ben kuzu etinin kokusunu yok etmek için her zaman et yemeklerine de, et sotelere de bir yaprak defne yaprağı atarım size de tavsiye ederim. Bunun yanında ne kadar bol baharat atarsanız o kadar lezzetli et yemekleri elde edersiniz. Özellikle kekik et yemeği için en ideal baharattır.Et sote yemeğiyaparken ben soğanları normalden biraz büyük doğrarım. Böylece soğanın tadı ve suyu yemeğe daha çok geçiyor ve daha lezzetli olmasını sağlıyor. Her et yemeğinde olduğu gibi et sote yaparken de tuzu en son et soteyi ocaktan alırken atarım ki et kolay pişsin. En güzel

Yorumlar

Popüler Yayınlar