Kuru Mayalı Poğaça Tarifi

Kuru Mayalı Poğaça yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan bir tanesi unun kalitesidir, kuru veya yaş maya kullanacaksak mutlaka ılık sütte eritip daha sonra unla Bayanştırmalıyız. Hamuru dinlendirme süreniz en az 1 saat olmalı, aksi takdirde kabarmamış bir poğaçanız olur. Yağ olarak margarin verdik ancak leziz bir tat yakalamak isterseniz tereyağ kullanmalısınız.Mayalı poğaçahamurunu 200 derecelik ısıda pişirmelisiniz, üzeri nar gibi kızarınca fırından alabilirsiniz.
Akşam menü önerilerimize gelecek olursak:Et yemeklerikategorisinden Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi olanMercimek Köftesi Tarifini öneririz.Diyette olan takipçilerimiz için harikayemek tariflerieklendi bilginize. Diyet yapanları düşünerekdiyettatlı tarifleride eklendiği duyururDiyet Revani Tarifimutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Kuru Mayalı Poğaça Tarifi için Malzemeler

* 3 çay fincanı, un
* 1 paket, kuru maya
* 1 çay bardağı, süt
* 125 gram, margarin
* 2 tane, yumurta
* 1 tatlı kaşığı, tuz
* 1tatlı kaşığı, toz şeker
* alabiliği kadar ılık su

İç Malzemeleri

* 1 kase lor peynir
* 1 miktar dereotu

üzeri için

susam

Mayalı Poğaça Tarifi

Bayanştırma kabına unu alalım, üzerine yumurtaları kıralım, sütü ilave edelim. Sonra sırası ile mayayı, tuzu şekeri ve margarini ilave edelim. Yoğurarak kıvama getirelim, bir süre dinlenmeye bırakalım. Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Lor peyniri bir kaba alalım üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave edip Bayanştırın.
Kıvama gelen hamuru, 18 adet bezelere ayıralım, el yardımı ile bezeleri açalım ortasına dereotlu lordan koyalım, üste doğru kapatalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim, susam serpelim  yarım saat mayalanmaya bırakalım 180 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar