KAYISI BİSKÜVİSİ Tarifi

MALZEMELER :

* 2,5 su bardağı un
* 1 küçük paket margarin ve 1 pparmak ilâve(150 gr.)1 yumurta
* 1/4 su bardağı pudra şeker
* Limon kabuğu rendesi
* Vanilya
* 2-3 çorba kaşığı marmelât

ÜZERİ İÇİN :

* Yarım su bardağı şeker
* 1 fiske kırmızı şeker boyası
* 1 fiske sarı şeker boyası

Kurabiye Tarifi:

1- Un elenir.Ortasına yağ,yumurta,pudrg şeker, vanilya,limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz,hamur bozulur.)
2- Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp teplsiye dizilir.Orta hareretli fırında pişirilir.
3- Tepsiye değen kısımlarına marmelât sürülüp iki tanesi birbirine yapıştırılır.
4- Kırmızı ve sarı şeker boyaları ayrı ayrı kaselere konur,ikişer kaşık su ile erilitilir.
5- Bisküvinin bir yüzü kırmızıya bir yüzü sarı boyaya batırılır,toz şekerle kaplpanır.
6- Tabağa yerleştirilip yıkanmış yapraklar takılır.

NOT:

1 — Yağlı hamurlar çabuk pişer.Onun için fırında fazla bıral mamalıdır. Hamura 2-3 çorba kaşığı çekilmiş fındık koya sanız daha nefis olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar