Fındıklı Sable Bisküvi Tarifi

Malzemeler

10 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı pudra şekeri

3 çorba kaşığı dövülmüş fındık

2 çorba kaşığı margarin

2 adet yumurta

1 fiske kabartma tozu

1 paket vanilya

Tatlı Tarifi

Un Bayanştırma kabına alınır. Oda sıcaklığındaki yağ, pudra şekeri, 2 yumurta sarısı ve vanilya eklenip iyice yoğrulur. Hamur 3 eşit parçaya ayrılıp nemli bez altında 15-20 da­kika dinlendirilir. Merdaneyle açılıp istediğimiz bir kalıpla ke­silir. Kesilen parçalar ayırdığımız yumurta aklarına batırılır. Üzerlerine fındık konulup orta ısılı fırında kurabiyeler pembeleşene dek pişirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar