Bayanşık Sebze Salatası Tarifi


Malzemeler
2 adet kabak
2 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı mayonez
1 kâse sarmısaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 demet dereotu
Tuz
Salata Tarifi
Patates, havuç ve kabakların kabukları soyulup haşlanır. Haşlarken çok fazla yumuşamamalarına dikkat edilir. Haşla­nan sebzeler tavla zarından biraz büyük doğranır. Bir Bayanştır­ma kabına alınır. Sarımsaklı yoğurt, tuz, nane ve mayonez ek­lenip Bayanştırılır. Servis kâsesine alınıp dereotları ile süslenir.
Not: Nane bir çok yemekte kullanmaya alışkın olduğumuz bir baharat, kurusu ya da tazesi çay gibi demlenip limon ile -;: birlikte içildiğinde mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir. Akşamları yatmadan evvel içildiğinde rahat bir uyku sağ­lar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar